……pôvodne mal byť vo vegánskej úprave ale nakoniec som vyhodila iba vajíčka a ponechala ricottu
Tento recept som vymyslela, pretože je jednoduchý na prípravu, vhodný na zasýtenie a nabitý minerálmi, vitamínmi a samými ,,lahôdkami“ pre telo skombinovanými tak aby aj jazyk a chuťové poháriky mali tiež trocha hody. Je vhodný pre diabetikov, športovcov aj ľudí na diéte, posilnený obsahom bielkovín ale aj s využitím vlákniny, glukánov, srvátky, glutationu, lecitínu, vitamínov skupiny B, vitamín C sa síce pri tepelnej úprave znehodnotí ale zostáva dostatok iných živín.
Potrebujeme: /na 8 porciíí/
150gr bielej špargle iba vrchná časť
50gr rukoly
120gr pohánkovej krupice
400gr ricotty/ može byť aj kozí mäkký syr typu žervé alebo strúhaná kozia ricotta/
1 kvalitný biely jogurt
2 lyžice mandľovej múky
1,5 lyžice ovsených otrúb
Pol lyžičky kurkumy
Soľ
Biele korenie mleté
Štipka sódy bikarbony
Umyjeme špargľu a odrežeme špičky tak aby mali cca 8-10cm závisí od hrúbky špargle. Uvaríme ju na pare približne 10 minút od bodu varu, necháme vychladnúť a vymixujeme s vodou cca 2dcl. Do tejto špargľovej kaše dáme ovsené otruby a necháme 20 minút odstáť. Medzitým vymiešame riccotu, jogurt, mandľovú múku a pohánku spolu s koreninami a nakoniec pridáme na hrubo nasekanú rukolu. Zmiešame spolu so špargľovou zmesou a nalejeme do keramickej misy či pekáča, vymasteného olivovým olejom a vysypaného pohánkovou krupicou. Pečieme 45 minút pri teplote 180 stupňov v teplovzdušnej rúre. Ja som pred dopečením /asi 20 minút/ prisypala nahrubo nastrúhaný parmezán ale to je už na vás. Dobrú chuť!
este jedna vec.. :) cim nahradit prosim ovsenne otruby? tapiokovy skrob :D? VDAKA!
Tapiokovým škrobom určite nie. Napríklad polenta, pohánková krupica naviac, ovsené vločky, pšeničné otruby,jačmenné, amarant.
Co namiesto spargle prosim? :)
Môžete pokojne použiť uvarenú tekvicu hokkaido alebo tekvicu maslovú či muškátovú.