Vyskúšajte netradičnú chuť cvikle v slanom koláči. Na oživenie oslavy ale aj plnohodnotný obed pretože 200gr kúsok určite zasýti minimálne nižšie váhové kategórie.
Potrebujeme:
2 cvikle /ošúpané uvariť vo vode ďalšia možnosť je upiecť ju v rúre s tymianom, olivovým olejom a troškou soli podliate vodou v alobale alebo varnom vrecku/
60gr vlašských orechov nasekať na kúsky
2 jablká /ošúpať a nastrúhať na hrubo/
250gr kozieho tvarohu alebo ricotty
250gr ricotta obyčajná
1 vajíčko
200ml kozieho kefíru
Soľ
Mleté čierne korenie
Kozí syr tvrdý nastrúhaný na posypanie povrchu 2 lyžice
Hrsť špaldovej hrubej múky
500gr špaldového lístkového cesta alebo obyčajného lístkového cesta
Postup:
V miske zmiešame tvaroh, kozí tvaroh, kefír a vajíčko, pridáme soľ a korenie. Do zmesi zamiešame upečenú alebo uvarenú vychladnutú cviklu nastrúhanú nahrubo, jablká a orechy. Zmes nalejeme na cesto, ktoré sme predtým vyvaľkali a uložili do nízkej tortovej formy. Dno koláča pomúčime hrubou múkou špaldovou. Povrch koláča posypeme strúhaným kozím syrom. Pečieme 45 – 50 minút pri 170 stupňoch celzia. Krájať až po vychladnutí.