Tento quiche je bohatý na ingrediencie ak máte pocit, že je toho veľa a chcete niečo vegetariánske nemusíte použiť lososa.
Na korpus koláča som použila domáce lístkové cesto z polohrubej múky ,celozrnnej špaldovej múky hladkej. Prípravu domáceho lístkového cesta nájdete tu…
Budete potrebovať:
500gr lístkového cesta /domáce alebo z obchodu/
Hrsť múky hrubej špaldovej
200gr brokolice
250gr ricotty
150gr mascarpone alebo kvalitné termizované maslo s obsahom smotany a srvátky
2 vajíčka
1dcl kvalitného bieleho jogurtu nie odtučneného a môže byť aj kozí
1lyžica pesta z medvedieho cesnaku alebo 5lístkov čerstvého nakrájať na prúžky ak nemáte čerstvý alebo naložený medvedí cesnak v oleji použite 100gr čerstvého baby špenátu umytého a odkvapkaného
Plátky kvalitného dymom údeného lososa
1 červenú cibuľu menšiu nasekať na drobno
Kurkumu štvrť malej lyžičky
Mleté korenie z mlynčeka
Soľ
Príprava
Lístkové cesto vyvaľkať do formy na hrúbku cca 0,5cm upraviť okraje. Všetky ingrediencie zmiešame v mise v tomto poradí: ricotta, mascarpone, vajíčko, jogurt, kurkuma, korenie,soľ a vymiešať do hladkého krému…ďalej v tomto poradí cibuľa, medvedí cesnak alebo špenát, malé ružičky brokolice a zľahka premiešame. Povrch cesta trocha pomúčime špaldovou hrubou múkou / použijeme i pri vyvaľkaní /.Zmes rovnomerne nalejeme na cesto, poukladáme naň plátky lososa a dáme upiecť do rúry pri teplote 180 stupňov celzia na 45 minút.