Toto jednoduché a dobré jedlo som vymyslela pre našu domácu adolescentku, ktorá teraz pestuje lásku natajňačku k ,,fastfúdu” a ja som sa rozhodla, že to nebude mať také jednoduché. Nechala som ju urobiť obľúbené chrumkavé placky ale na môj spôsob. Použili sme cícerovú múku, ktorá je bezlepková, obsahuje vitamíny skupiny B vrátane folátov, plno minerálov dokonca železo. Trocha sme to obohatili špaldovou celozrnnou hladkou múkou ale ak chcete bezlepkovú formu jedla použite pohánkovú hladkú múku, ktorá lepok neobsahuje. Vajíčko a jogurt môžte tiež vynechať, cícerová múka nabobtná, urobí cesto dostatočne kompaktné a budete mať vegánsku variantu pokrmu.
Budete potrebovať :
Červenú kapustu – polovicu cca 600gr
2 veľké zemiaky
Cícerová múka 150gr
Špaldová celozrnná hladká múka 150gr
Mahá korenie polovica lyžičky – pripravte si ho z horčicových semienok, rasce a koriandra zvýrazní výborne chuť zeleniny. Pomer: 1 lyžica rasce, pol lyžičky koriandra, 1 lyžica horčicových semienok. Všetko roztlačiť dôkladne v mažiari. Miesto rasce sa používa kumín ale jeho ostrá chuť veľmi európskemu vkusu nevyhovuje…
1 vajce
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
malá lyžička senovky gréckej
Štipka sody bikarbony
150 gr jogurtu bieleho
Pár semienok černušky /nigella sativa – čierna rasca/
Soľ
Olej na pečenie som použila olivový.. alebo skúste bravčovú masť
Postup: kapustu a zemiaky nasekať v mixéry ale nie na kašu, pridať cibuľu a cesnak. V mise zmiešame všetky ingrediencie spolu a vytvoríme trocha hustejšie cesto ako na klasické placky. Pečieme pomaly na panvici /každá strana 3-4 minúty/ v malom množstve oleja a necháme odsať prebytočný olej na servítke.
Odporúčam si k nim urobiť dresing z jogurtu, horčicového prášku a korenia garam masala.