Rýchly ríbezlový a čučoriedkový koláč s kokosovým mliekom

Rýchly koláč jednomiskový,  jemný, nadýchaný,  plný ovocných chutí sa takto ,,zadaril“ ako to už býva náhodou. Nenašla som doma acidofilné mlieko, maslo a cukor boli už v procese šľahania. Použila som teda kokosové mlieko z plechovky s dužinou a tukom. Predtým som ho však rozmiešala habarkou :) Vynikajúco sa chuťovo doplnilo s mandľovou múkou a pre istotu som pridala ešte trocha strúhaného kokosu. Ovocie môžete použiť rôzne, malo by byť  však ľahšie aby nekleslo na dno. Ríbezle, maliny, moruše, čučoriedky, kúsky marhúľ. Cesto môžete vyrobiť i v bezlepkovej verzii odporúčam mandľovú múku, múku zo zemných mandlí a teffovú alebo gaštanovú na tretiny. Koláče nakrájajte na 24ks /2 formy/ porcia bude obsahovať iba 7gr cukru.

 

 

 

Potrebujeme:

 

Špaldová múka hladká 200gr

Mandľová jemná múka hladká 100gr

Maslo živočíšne 82% rozpustené nie však horúce 100gr

Trstinový alebo kokosový cukor 125 gr

4ks vajcia izbovej teploty

Kokosové mlieko použila som bio /bez aditív/ a rozmiešala som ho do hladka 360gr

2 plné lyžice strúhaného kokosu

Prášok do pečiva bezfosfátový 12-14gr

Pol kila ovocia umytého a odkvapkaného /ríbezle, marhule, čučoriedky/

Kokosový  cukor  na posypanie  30gr

Vanilka bourbon  kávová lyžička

 

2 koláčové guľaté formy s priemerom 24-26cm

 

Postup:

 

Ovocie umyjeme a necháme odkvapkať. V miske vymiešame roztopené maslo s cukrom, pridáme vajíčka a prešľaháme metličkou. Pridáme múky, vanilku, kokos, prášok do pečiva a kokosové mlieko. Premiešame pomaly drevenou varechou do hladka. Cesto musí byť hustejšie ale mierne sa musí liať. Formy si vymastíme maslom. Cesto nalejeme do formy a rovnomerne rozotrieme. Na povrch poukladáme ovocie. Na záver posypeme kokosovým cukrom rozmiešaným  s troškou mandľovej múky.

Pečieme na 180 stupňoch v teplovzdušnej rúre 35 – 40minút. Z dávky upečieme 2 koláče.

 

 

Tento post videlo 9,663 ludi

4 Comments Add yours

  1. Andrea Hazuchová says:

    Dobrý deň, a ked mám acidko doma možem použit to? Bude to ok?

    1. Môžete použiť aj acidko.

  2. Magdalena Mancuskova says:

    Geniálna kombinacia, hlavne ta s ribezlami! Podarilo sa tiež vynikajúco!

    1. To ma teší dobrú chuť aj nabudúce :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *