Jahodová bublanina bez lepku

Tak kým som sa ja  dostala k písaniu receptu, bude aj po sezóne jahôd. Utešujúci je fakt, že prichádzajú ešte višne, moruše,  ríbezle, čučoriedky, tak hor sa na bezlepkové bublaniny. Toto jedna z mojich tiptop bublanín  a použila som ako inak jednodruhové múky. Najlepšia je kráľovná gaštanová :)

 

Potrebujeme:

 

250gr roztopeného masla 82% kravského

180gr trstinového, kokosového či obyčajného cukru

6ks domácich vajíčok izbovej teploty

80gr pohánkovej múky hladkej

80gr teffovej múky alebo pšenovej

240gr gaštanovej múky

140gr mandľovej múky

Vanilkový struk alebo malá lyžička Bourbon vanilky

300gr acidofilného mlieka

Prášok do pečiva 1ks cca 12gr

1kg čerstvých jahôd, umytých a odkvapkaných

 

 

Postup:

 

V miske vymiešame roztopené maslo, nie však horúce, s cukrom. Pridáme vajíčka, múky, prášok do pečiva, vanilku prášok  alebo ak máme struk tak zrniečka zo struku. Ďalej  a acidofilné mlieko. Acidofilné mlieko má nižší obsah laktózy a je vhodnejšie pri miernej alergii na mliečnu bielkovinu. Všetko vymiešame na hutnejšie, mierne tekuté  cesto  a dáme na vymastený /maslom či kokosovým tukom / plech /veľký aspoň 40x 40cm, hlbší /  jahody umyjeme a prerežeme na polovicu, prípadne ak sú drobnejšie  uložíme tesne jednu vedľa druhej. Povrch môžeme posypať kokosovým cukrom, škoricou alebo makom. Pečieme 30minút na 180stupňoch celzia.

Tento post videlo 4,639 ludi

6 Comments Add yours

  1. Kristina says:

    Prave som ho dopiekla, namiesto jahod ceresne..je uzasny :-)

    1. Dobrú chuť !!! :)

  2. Maria says:

    Dobry den, prosim Vas, akou mukou mozem nahradit teffovu (psenovu) muku? Nemusi to byt bezlepkova verzia. Dakujem velmi pekne.

    1. Zdravím, žeby špaldová :) ?

  3. Eva says:

    Dobry deň, prosim Vas,môžem nahradiť mandľovú múku?

    1. Iste môžete je to na Vás.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *