Citrónovo zázvorové koláčiky bez lepku

Multifunkčný recept bez lepku, ktorý môžete použiť  na desiatové srdiečka, akurát do ruky pre školákov  alebo z neho vyčarovať bezlepkový korpus na tortu naplnenú krémom podľa vášho želania a poliatu bielou čokoládou. V recepte sú prirodzene bezlepkové múky s vyváženým obsahom bielkovín a sacharidov, menej cukru  a príjemne aromatické suroviny. Kokosová a pšenová múka sú zdrojom minerálov, stopových prvkov, vlákniny hodnotných mastných kyselín.

 

Potrebujeme:

 

135gr masla živočíšneho 82 % roztopeného

120gr trstinového cukru

4 vajcia

230gr acidofilného mlieka

30gr kandizovaného bio zázvoru

1gr mletého zázvoru

30gr kokosu strúhaného

100gr citrónovej šťavy

60gr ryžovej múky

100gr kokosovej múky

100gr pšenovej múky

 

Postup:

 

Všetky ingrediencie musia mať izbovú teplotu. Vajcia vymiešame s cukrom a roztopeným maslom. Pridáme múky, mletý zázvor, prášok do pečiva a citrónovú šťavu.  Kandizovaný zázvor rozmixujeme v acidofilnom mlieku do hladka. Postupne zmes prilievame k múkam a miešame až dosiahneme hustejšiu konzistenciu.  Naplníme do výšky cca 2,5cm silikonovú formu a pečieme v teplovzdušnej rúre  na 170st.celzia cca 30minút. Špáradlom vyskúšame či je cesto prepečené. Ešte teplé vyklopíme na drevenú dosku. Z tejto dávky pripravíme 16 ks srdiečok alebo 1 tortový korpus s priemerom 24cm.

 

 

Tento post videlo 3,793 ludi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *