Domáci cereálny müsli koláč

Rýchly koláč alebo müsli tyčinka /ak ho nakrájate do tvaru tyčiniek :)/ je ďalší zo série čo deťom na raňajky a desiatu, moja takmer denná dilema.  Táto variácia štedrého prísunu orechov a cereálií sa osvedčila a deťom aj dospelákom veľmi chutilo. Výhodou tohto koláčiku je, že presne viete čo bude obsahovať a v akej kvalite orechy a sušené ovocie použijete. Keďže som mal doma slušnú zásobu orechovín a sušeného ovocia urobila som ho bohatý na ingrediencie, nech si tam každý nájde čo má rád.

 

Potrebujeme:

90gr sušeného ovocia nesíreneho, bez oleja najlepšie v bio kvalite /datle, sušený zázvor, brusnice nakrájané na drobné kúsky/

20gr kustovnice čínskej –goji  preliatych horúcou vodou a vyluhovaných cca 40 minút, scediť odkvapkať

60gr nasekaných pekanových alebo lieskových orechov a surových  pistácií – nepražených

120gr ovsených vločiek

20gr gaštanových vločiek

50gr slnečnicových semienok

250gr masla kravského 82%

80gr trstinového cukru

60gr extrudovanej pšenovej kaše alebo ryžovej kaše

60gr kukuričných lupienkov nalámaných

2 polievkové lyžice medu

2 polievkové lyžice raw kakaa alebo obyčajného  a môžete použiť aj karob

1 polievková lyžica arašidového masla

 

Postup:

V miske vymiešame zmäknuté maslo s cukrom do krémovitej konzistencie. Pridáme sušené ovocie, orechy, kustovnicu, semienka slnečnice, kukuričné lupienky,vločky a pšenovú zmes  premiešané v druhej miske. Zmes z oboch misiek  poriadne  premiešame vidličkou. Pridáme kakao, med, škoricu, arašidové maslo a opäť miešame. Vytvorí sa homogénna lepivá hmota ale nie príliš. Zmes položíme na plech /menší formát 25x 35cm/ vyložený  papierom na pečenie a rozotrieme do výšky 2 cm. Dávame pozor aby bol  plát cesta súvislý a pritlačíme, vyrovnáme plochým cukrárskym nožom či latexovou stierkou na vyrovnanie povrchu. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 170st.celzia 22 minút. Necháme vychladnúť a po hodine nakrájame na ľubovoľné tvary-kocky či tyčinky.

 

Tento post videlo 5,987 ludi

2 Comments Add yours

  1. Dana says:

    Dobry, ta kustovnica sa predpoklada susena (zaliata aby napucala), alebo cerstva? Mam dva kriky na zajrade, takze mam cesrtvu. Dakujem, Dana

    1. V recepte je sušená preto som ju nechala napučať:) skúste dať teda čerstvú ak máte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *