Slaný koláč /nákyp/ s pohánkovou, cícerovou múkou a ružičkovým kelom

Tento narýchlo vymyslený  bezlepkový koláč je v konečnom  dôsledku veľmi užitočný. Zasýti dokonale s troškou chutney alebo  zeleninového dipu alebo s acidofilným mliekom. Nutričná hodnota a využiteľný prínos /250gr = cca 360kcal/ –  ideálny. Minerály, vláknina, polysacharidy, rýchlo stráviteľný…Bez lepku a urobený v jednej miske…o  ďalšie sa postará rúra :)

Potrebujeme:

300gr ricotty alebo kvalitného tvarohu

150gr kozieho jogurtu alebo kvalitného kravského

100gr pohánkovej krupice

100gr cícerovej múky

2 vajíčka

1 lyžička medvedieho cesnaku pesta  v oleji  – ak nemáme, použijeme 2 strúčiky roztlačeného cesnaku. V sezóne samozrejme pridáme čerstvý medvedí cesnak cca 10 lístkov.

15 hlavičiek ružičkového kelu povareného vo vode cca 10 minút

Pol lyžičky kurkumy

Pol lyžičky morskej soli

Mleté korenie z mlynčeka

Maslo alebo ghí /prepustené maslo/ na vymazanie keramickej formy

Sezamové semienka na posypanie

Príprava :

Všetky ingrediencie zľahka  vymiešame v miske a na záver vmiešame ružičkový kel vcelku. Zmes nalejeme do vymastenej keramickej formy, ja som použila 20cm x 28cm do výšky asi 3cm.Posypeme sezamovými semienkami. Pečieme cca 40 minút v teplovzdušnej rúre pri teplote 180 stupňov celzia. Najlepší je teplý :).

Tento post videlo 1,378 ludi

One Comment Add yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *