Makový koláč s morušami zo špaldovej múky

Tento koláč je veľmi jednoduchý aj pre začiatočníkov, všetko sa mieša sa v jednej miske. Použila som moje obľúbené moruše ale môžete použiť aj čerstvé  čučoriedky alebo maliny s makom celkom synchronizujú. Múky som už tradične namiešala a miesto klasického cukru som použila trstinový. Tento koláč je z praktickej kategórie raňajkových  do ruky do auta, keď sa ráno nestíha alebo miesto keksíkov na olovrant v prírode či na ihrisku.

Potrebujeme:

350gr polohrubej špaldovej múky

100gr hrubej špaldovej múky celozrnnej

1 malú lyžičku prášku do pečiva

180gr mäkkého masla

2 dcl mlieka

3 lyžice trstinového cukru

3 lyžice pomletého maku

2 vajíčka

200gr moruší

Maslo na vymazanie keramickej formy

 

Príprava:

V miske vymiešame celé vajíčka s maslom, postupne pridáme trstinový cukor, vlažné mlieko, obe múky  s práškom do pečiva, mak a poriadne premiešame na hustejšie cesto aby sa všetky zložky spojili. Ak je cesto veľmi husté zriedime ho troškou mlieka. Malo by sa dať naliať do formy. Použijeme keramickú vyššiu formu alebo pekáč rozmer približne 30x 20cm. Cesto nalejeme do maslom vymazanej formy a na povrch poukladáme moruše alebo iné ovocie. Dáme piecť do teplovzdušnej rúry vyhriatej na 180 stupňov celzia. Pečieme cca 40 minút a krájame až po vychladnutí.

Tento post videlo 644 ludi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.