Quiche s brokolicou, medvedím cesnakom a lososom

Tento quiche je bohatý na ingrediencie ak máte pocit, že je toho veľa  a chcete niečo vegetariánske nemusíte použiť lososa.

Na korpus koláča som použila domáce lístkové cesto z polohrubej múky ,celozrnnej špaldovej múky hladkej. Prípravu domáceho lístkového cesta nájdete tu…

Budete potrebovať:

500gr lístkového cesta /domáce alebo z obchodu/

Hrsť múky hrubej špaldovej

200gr brokolice

250gr ricotty

150gr mascarpone alebo kvalitné termizované maslo s obsahom smotany a srvátky

2 vajíčka

1dcl kvalitného bieleho jogurtu nie odtučneného a môže byť aj kozí

1lyžica pesta z medvedieho cesnaku alebo 5lístkov čerstvého nakrájať na prúžky ak nemáte čerstvý alebo naložený medvedí cesnak v oleji použite 100gr čerstvého baby špenátu umytého a odkvapkaného

Plátky kvalitného dymom údeného lososa

1 červenú cibuľu menšiu nasekať na drobno

Kurkumu štvrť malej lyžičky

Mleté korenie z mlynčeka

Soľ

Príprava

Lístkové cesto vyvaľkať do formy na hrúbku cca 0,5cm upraviť okraje. Všetky ingrediencie zmiešame v mise v tomto poradí: ricotta, mascarpone, vajíčko, jogurt, kurkuma, korenie,soľ a vymiešať do hladkého krému…ďalej v tomto poradí cibuľa, medvedí cesnak alebo špenát, malé ružičky brokolice a zľahka premiešame. Povrch cesta trocha pomúčime špaldovou hrubou múkou / použijeme i pri vyvaľkaní /.Zmes rovnomerne nalejeme na cesto, poukladáme naň plátky lososa a dáme upiecť  do rúry pri teplote 180 stupňov celzia na 45 minút.

P1080444

Tento post videlo 613 ludi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *