Placky z červenej kapusty s cícerovou múkou

Toto jednoduché a dobré jedlo som  vymyslela pre našu domácu adolescentku,  ktorá teraz pestuje lásku natajňačku  k ,,fastfúdu”  a ja som sa rozhodla, že to nebude mať také jednoduché. Nechala som ju urobiť obľúbené  chrumkavé placky ale na môj spôsob. Použili sme cícerovú múku, ktorá je bezlepková, obsahuje vitamíny skupiny B vrátane folátov, plno minerálov dokonca železo. Trocha sme to obohatili špaldovou celozrnnou hladkou múkou ale ak chcete bezlepkovú formu jedla použite pohánkovú hladkú múku, ktorá lepok neobsahuje. Vajíčko a jogurt môžte tiež vynechať, cícerová múka nabobtná, urobí cesto dostatočne kompaktné a budete mať vegánsku variantu pokrmu.

Budete potrebovať :

Červenú kapustu – polovicu cca 600gr

2 veľké zemiaky

Cícerová múka 150gr

Špaldová celozrnná hladká múka 150gr

Mahá korenie polovica lyžičky – pripravte si ho z horčicových semienok, rasce    a koriandra zvýrazní výborne chuť zeleniny.  Pomer: 1 lyžica rasce, pol lyžičky koriandra, 1 lyžica horčicových semienok. Všetko roztlačiť dôkladne v mažiari. Miesto rasce sa používa  kumín ale jeho ostrá chuť veľmi európskemu vkusu nevyhovuje…

1 vajce

1 cibuľa

3 strúčiky cesnaku

malá lyžička senovky gréckej

Štipka sody bikarbony

150 ml jogurtu bieleho

Soľ

Olej na vysmaženie som použila olivový alebo skúste bravčovú masť

Postup: kapustu  a zemiaky nasekať v mixéry  ale nie na kašu, pridať cibuľu a cesnak. V mise zmiešame všetky ingrediencie spolu a vytvoríme trocha  hustejšie cesto ako na klasické placky. Vysmažíme pomaly  na panvici /každá strana 3-4 minúty/ v malom množstve oleja a necháme odsať prebytočný olej na servítke.

Odporúčam  si k nim urobiť dresing z jogurtu a štipky  korenia garam masala.

Tento post videlo 1,249 ludi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *